She-Ran kutsu - larp

Click here to edit subtitle


Hahmoista
 
Pelissä on muutama Eternialta saapuva hahmo, jotka ovat jatkohahmoja Universumin Valtiaista. Suurin osa hahmoista on kuitenkin etherialaisia uusia hahmoja. Kuten sarjassa, Etherialta löytyy hyvin monelaisia humanoideja tahansa ja aina edes humanoidi-määritelmä ei riitä. Hahmoissa löytyy ihmisiä sekä myös hyvinkin eksoottista tai oudoilla kyvyillä varustettua hahmoa, esimerkiksi erilaisia mutantteja, kyborgeja ja hyvinkin outoja olentoja. Kaikki pelissä esiintyvät hahmot ovat esiintyneet ainakin yhdessä Master of the Universe -maailmaan sijoittuvassa tarinassa. Hahmojen sukupuolet eivät ole tässä pelissä tärkeitä, joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Etherian historiaa

Alku

Etheria on kaunis ja laaja planeetta. Planeetalla on laajoja meriä, suuria tasankoja, vuoristoa ja tiheitä metsiä. Planeetta on keskimäärin lämmin, mutta ei kuuma. Ensimmäiset saapuivat Etherialle joskus hyvin kauan sitten. Ensimmäiset luovuttivat Mahtinsa Kristallille. 

He julistivat Mahdin olevan kaiken pahuuden ja kateuden lähde. “Olkoon Etheria ikuisesti ilman mahtia”, Ensimmäiset kirjoittivat. Ihmiset alkoivat levittäytyä ympäri Etheriaa. Ensimmäisten joukosta valittiin Etherialle kuningas. Kuninkaan valta jätettiin kuitenkin symboliseksi. Hänen tehtävänään ei ollut hallita, vaan olla ylin tuomari riita-asioissa, joita ei saatu muuten ratkaistua. Ihmiset levittäytyivät ajan saatossa yhä laajemmalle. 

Ihmiset muodostivat pieniä ja suurempia valtakuntia. Etherian kuningas tai kuningatar saivat, usein, ylläpidettyä rauhan valtakuntien välillä. Pieniltä kahnauksilta ja jopa sodilta ei kuitenkaan aina vältytty.

Ihmiset ja muut etherialaiset

Ihmiset asuivat Etherialla lukemattomia sukupolvia ennen kuin kävi ilmeiseksi, että he eivät olleetkaan planeetalla yksin.
Metsässä asui twigettejä, vuoristossa asui peikkoja, meressä väitettiin asuvan merenneitoja ja merenmiehiä ja monia muitakin epätavallisempia olentoja tavattiin. Väitettiin metsässä asuvan jopa olentoja, jotka vaikuttivat ihmisen ja eläimen välimuodoilta. Ihmiset yrittivät elää elämäänsä mahdollisimman vähäisellä kontaktilla muihin. 

Ensimmäiset olivat varoittaneet Mahdin muuttavan ihmisiä oudoiksi olennoiksi. Olivatko muut joskus olleet ihmisiä? Tätä pohdittiin hiljaa. Kun saatiin tietää, että muut etherialaiset eivät olleet kieltäneet Mahtia, Etherian silloinen kuningatar julisti, että ihmiset eivät saisi olla missään tekemisissä muiden etherialaisten kanssa.

Mahti palaa

Moneen moneen sukupolveen Mahtia ei oltu tavattu ihmisten joukossa. Neljä sukupolvea sitten näitä lapsia alkoi kuitenkin syntyä. Vaikka heidän taitonsa olivatkin vähäisiä, ne olivat todellisia. Koska Mahti oli kielletty Etherian ihmisiltä, nämä lapset hylättiin pian. Kerrotaan, että heitä vietiin muiden etherialaisten kasvatettavaksi. Vaikka ihmisiä oli kielletty olemasta tekemisissä muiden kanssa, kaikki eivät tätä kieltoa kunnioittaneet.

Mutantit

Tarinat kertovat, että sieltä mistä Ensimmäiset tulivat, moni ihminen oli poikkeava. Heitä kutsuttiin mutanteiksi.
Mutantit saattoivat ylittää ihmisen kyvyt fyysisesti tai olla vain hyvin erikoisen näköisiä. Etherialla mutantit olivat vain vanha satu ajalta ennen edes Ensimmäisiä. 

Kaikki kuitenkin muuttui. Kolme sukupolvea sitten mutantteja alkoi syntyä. Jotkut väittävät, että mutantteja oli syntynyt ennenkin, mutta määrä alkoi kasvaa. Vanhemmat piilottelivat outoja lapsiaan, mutta kun mutantteja oli enemmän, Etherian kuningas ilmoitti, että mutantteja piti kohdella ihmisinä, kunhan he eivät osanneet Mahdin voimaa. Käytännössä mutantteja, vielä tuolloin, halveksittiin. Epäiltiin jopa usein, että mutantit olisivat olleet todellisuudessa ihmisten ja muiden etherialaisten ristisiitoksia.
Tämä ei ollut totta, se tiedetään varmuudella nyt.

Hordak

Kukaan ei tiedä mistä hän tai milloin hän tuli. Kerrotaan, että hän saapui yksin kauan kauan sitten.Kerrotaan, että hän oli saapumisestaan lähtien voittamaton. Hirviömäinen Hordak oli ja on ylivertainen sekä voimassa, kestävyydessä, että Mahdissa. Aikakaan ei häneen tunnu vaikuttavan, sillä hänen väitetään olleen Etherian kiusana jo kolmen sukupolven ajan.
Ensin se oli vain tarina kaukana liikkuvasta hirviöstä. Sitten se hirviö alkoi kerätä ympärilleen väkeä. Metsien villi-ihmiset, ne eläimelliset ihmiset tai jtkin, seurasivat häntä. Joidenkin mutanttien kerrottiin lähteneen hänen matkaansa. Horde, kuten tuota lepakkotunnuksella esiintyvää armeijaa alettiin kutsua, oli syntynyt. Horde alkoi valloittaa alueita. Valtakuntia kaatui Horden edessä. Ihmisiäkin pakotettiin liittymään Hordeen. Monet toivoivat, että kun Horde vaan unohdetaan, niin sekin unohtaa juuri tämän pienen valtakunnan.

Näin ei käynyt, vaan Hordakin valtapiiri laajeni jatkuvasti. Edes aika ei sitä kaatanut.

Yhtenäinen Etheria

Heti kun kunigas Micah oli noussut Etherian valtaistuimelle, hän kutsui kaikki Etherian vapaat ihmiset taistelemaan Hordakia vastaan. Micah julisti Mahtikiellon päättyneeksi luvaten jokaiselle Mahtia käyttävälle ihmiselle vapauden ja täydet oikeudet, jos hän liittyisi Etherian armeijaan.  Mahtia alettiin kutsua taikuudeksi, koska se oli vähemmän pelottava sana. Useimmat vielä vapaat valtakunnat liittyivät Yhtenäiseen Etheriaan. 

Kun Yhtenäinen Etheria oli muodostettu, kävi ilmi, että yli puolet koko Etheriasta oli jo Hordakin vallan alla. Epätoivoinen taistelu jatkui, mutta Yhtenäinen Etheria näytti lopulta saavan Horden pysäytettyä. 

Sota pysähtyi, mutta ei todellakaan tauonnut. Kuningas Micahia pidettiin sankarina. Hänet tunnustettiin koko Etherian kuninkaaksi ja Yhtenäisen Etherian hallitsijaksi. Kymmenen vuotta hallittuaan kuningas Micah meni naimisiin Angellan kanssa. Tämä olisi ollut skandaali kenen tahansa muun kuninkaallisen tapauksessa. 

Angella oli vain rahvaan tyttö ja kaiken lisäksi mutantti. Hän oli siivekäs mutantti, joka osasi lentää. Vaikka mutantit oli julistettu ihmisiksi jo kauan sitten, niin kuninkaalliset olivat silti halunneet pitää sukunsa puhtaana. Micahin ja Angellan liittoa pidettiin kuitenkin siinä tilanteessa hienona muistutuksena, että kaikkia ihmisiä tarvittiin taistelussa Hordea vastaan.

Hordakin kaamein juoni

Horde oli pysäytetty vähäksi aikaa. Sitten alkoi Hordakin kauhein juoni. Yhtenäisen Etherian sisältä alkoi kadota lapsia. Lapset katosivat usein kotoaan. Lapsen sängystä saattoi löytyä lapsen sijasta lepakkotunnuksella kuvioitu liina. Horde oli soluttautunut Yhtenäisen Etherian sisälle ja kaappasi lapsia! 

Tämä nostatti epätoivoa ja raivoa. Kätyreitä etsittiin ja kaikkia epäiltiin. Tämä tietysti huononsi sisäistä rauhaa. Pahempaa oli kuitenkin tulossa. Lähes kaksikymmentä vuotta sota oli pysähtynyt. Sitten alkoi uusi hyökkäys. Ja nyt Yhtenäisen Etherian sotilaat saivat nähdä jotain pahimmista painajaisistaan. Horden uusinta hyökkäystä johtivat ihmiset, heidän omat lapsensa, jotka Hordet olivat kaapannet kauan sitten. 

Moraali romahti. Monilla rintamilla antauduttiin joukolla. Kunigas Micah lähti itse taisteluun nostattaakseen joukkojensa moraalia. Hän kuitenkin katosi pian. Se oli viimeistään lopun alkua.

Kuningatar Angellan taistelu

Micahin kadottua Angella oli Etherian kuningatar. Angella yritti kutsua muita etherialaisia sotaan Hordakia vastaan, mutta sukupolvien epäluulo ihmisten ja muiden välillä oli syvällä. Twigetit liittyivät Yhtenäisen Etherian joukkoihin, mutta enempää liittolaisia ei löytynyt. 

Micahin kohtalosta huolimatta Angella johti itse joukkoja taistelussa. Hänen esimerkkinsä sai rintaman taas tiivistymään, mutta sota oli silti selvästi kääntynyt taas Hordeille. Ei tiedetä varmasti, mitä tapahtui. Tiedetään, että mahtava velhotar Shadow Weaver pääsi Angellan suosioon. Mistä hän tuli ja miten hän pääsi kunigattaren suosioon, sitä emme tiedä. Sen me tiedämme, että Shadow Weaver petti kuningattaren. 

Eräänä päivänä Angella oli kadonnut, kadonnut omasta linnastaan. Hänen huoneessaan oli Horden lippu. Myös Shadow Weaver oli kadonnut. Madame Raz, taikaneuvonantaja, saattoi vain kertoa voimakkaan taian vaikuttaneen kuningattaren huoneessa. Hän oli varma, että vain Shadow Weaver voisi olla niin vahva.

Kuningatar Glimmer

Angellan ja Micahin ainoa lapsi, tytär Glimmer kruunattiin nopeasti Etherian kuningattareksi. Glimmer ilmoitti, että viimeisetkin keinot olisi otettava käyttöön. Hän vannoi, ettei koskaan antautuisi Hordeille. 

Glimmerin aikana aloitettiin kokeilut taikuuden ja tekniikan yhdistämisellä. Ajatus, jota kukaan ei olisi aiemmin uskaltanut ääneen edes sanoa. Vähitellen Yhtenäisen Etherian alue vain pieneni pienenemistään. Hordejen kanssa ei voinut neuvotella, sillä he tarjosivat vaihtoehdoksi vain taistelemista tai antautumista. 

Vuodet vierivät. Kymmenessä vuodessa pieniä voittoja saavutettiin, mutta tänä vuonna viimeinenkin Yhtenäisen Etherian kaupunki kaatui. 

Kuningatar Glimmer ja hänen viimeiset kannattajansa pakenivat. “Etsimme vielä viimeiset liittolaisemme!”, kuningatar julisti.

Viimeinen taistelu

Hordet ovat löytäneet Glimmerin ja hänen tukijansa. Yhtenäisen Etherian viimeinen kuningatar oleilee erään pienen kylän raunioissa. Luuleeko kuningatar löytävänsä täältä vielä liittolaisia? Hordet lähestyvät ja itse Hordakin kerrotaan olevan joukkojensa mukana, sillä hän aikoo pakottaa Glimmerin polvistumaan eteensä.