She-Ran kutsu - larp

Click here to edit subtitle

Pelityylistä

Peli on eeppistä ja seikkailullista He-Man ja She-Ra piirrossarjojen ja sarjakuvien henkeen. Hahmot ovat alttiita huijauksille ja vangiksi jääminen ja pakeneminen ovat vakiokamaa. Liika harkinta ei kuulu pelin henkeen, joskin hahmokohtaisia poikkeuksia voi olla. Pahikset tulevat häviämään tässä pelissä, mutta hauskanpito tulee olemaan varmaa.

Säännöt

- Pelipaikalla pätee Suomen laki ja pelinjohdon sana.
- Pelin ikäraja on 18 vuotta. Rajasta voidaan kuitenkin neuvotella.
- Pelimaksu on 10 euroa.
- Peli pelataan sarjan hengessä suurella paatoksella ja draamalla.
- Alkoholin nauttimista ei ole kielletty. Pelaaminen on kuitenkin pääasia ja koska konflikteja on odotettavissa, vahvaa humaltumista ei tulla katsomaan   hyvällä. Pelinjohdolla on oikeus poistaa liian humaltunut pelaaja pelistä.

Huom! Koska hahmoilla on monia erikoiskykyjä, tarvitaan niiden mallintamiseen sääntöjä. Esimerkkejä on alla, mutta tarkemmat säännöt lähetetään sähköpostilla. Sääntöjä tullaan hienosäätämään sen mukaan, millaisia hahmoja peliin saadaan. Säännöt tulevat olemaan hyvin samankaltaiset kuin Universumin Valtiaat -larpissa.

Aseet & Taistelu

- Pelissä käytetään aseistuksena boffereita ja latekseja sekä moderneilta tai futuristisilta näyttäviä replikoita. Kuulien käyttäminen on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Jouset ja nuolet voidaan tapauskohtaisesti hyväksyä.
- Käsiaseet ovat pelillisesti lamauttavia sädepyssyjä, jotka toimivat vain lähietäisyydeltä. Ketään ei tietenkään ammuta selkään, vaan ensin varoitetaan vaikkapa: ”Hei, vilkaisepa tänne! Nyt tuli zap!”
- Lamautussäteet tehoavat lähtökohtaisesti aina, ellei hahmossasi muuta sanota tai ellei hahmolla ole jotain erityistä varustetta, joka antaa suojaa.
- Painiminen on luvallista vain, jos se on kummallekin pelaajalle ok.
- Osa hahmoista on selvästi kestävämpiä tai vahvempia kuin muut. Luota kanssapelaajaasi, vaikka hän tuntuisikin taistelevan epäreilusti. Jos kuitenkin todella vahvasti epäilet vilppiä, kysy pelinjohtajalta. Älä kuitenkaan keskeytä käsillä olevaa tapahtumaa.
- Pelissä hahmo ei lähtökohtaisesti voi kuolla, haavoittua kyllä. Kirveenisku päähänkään ei siis tapa. Päähän lyömistä tulee kuitenkin välttää.
- Nujerrettu vihollinen otetaan vangiksi, sarjan hengessä. Vihollista ei koskaan tapeta, vaikka tilaisuus tulisikin. Ennemmin tai myöhemmin vanki tietysti karkaa.

Taikuus

- Taikuutta osaavat vain ne hahmot, joiden hahmokuvauksessa näin kerrotaan. Taikurit tietävät itse, millaisia taikoja pystyvät tekemään
ja kuinka usein.
- Taikaa heitettäessä on puhuttava selkeästi ja kuuluvasti. Puheen perusteella kohteen on tiedettävä, miten taika toimii. Esimerkki: ”Lotsuni jalkasi maahan liimaa!”
- Taikuus toimii lähtökohtaisesti aina, ellei hahmokuvauksessasi jotain muuta sanota. Jos taika ei tehoa hahmokuvauksen perusteella, niin kohteen tulee tehdä se selväksi. ”"Hah hah hah! Tuollaiset surkeat pikkutemput eivät minuun tehoa!”"
- Vahvan hahmot jalat kyllä liimaantuisivat, mutta hetken repimisien jälkeen hän pääsisi kyllä irti. Ei välittömästi kuitenkaan.
- Perushahmo joutuisi odottamaan joko taian purkamista tai apua itsensä irrottamiseen.